Braaf of brutaal?

By 20/08/2016 september 25th, 2016 nieuws
zonsopkomst-heide

Soms moet je er veel voor over hebben om iets moois te maken. Voor deze foto ben ik om 4 uur opgestaan. Ik moest een uur en een kwartier rijden om op de locatie te komen: de Posbank op de Veluwe. De zon gaat deze dag om 6.28 uur op. Half augustus staat daar de heide in bloei. De bloeiende heide in combinatie met een zonsopkomst, dat wilde ik vastleggen.
Ik had van te voren uitgezocht hoe ik moest rijden en waar ik de foto precies wilde maken. Vlak voor mijn bestemming stuitte ik op een bord ‘verboden voor auto’s van zonsondergang tot zonsopkomst’. Wat te doen? Nu ben ik zo braaf dat ik dan de auto keer en een parkeerplaats zoek. Met mijn fotospullen op de rug ben ik vervolgens naar boven gelopen; de Posbank is een redelijk hoog gelegen uitzichtpunt. Terwijl ik in het donker langs de weg loop, word ik door meerdere auto’s gepasseerd……ik heb alweer spijt van mijn braafheid. Bovendien mis ik door het tijdsverlies het ‘blauwe uurtje’. Het mooiste licht voor een foto.
Boven aangekomen zie ik al 5 statieven met fototoestellen staan van andere vroege vogels. Gelukkig vind ik een mooi plekje. Dit maakt toch alles weer goed?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.